top of page

Wandelen met JONGKIND door Vlaardingen

Wandel in Vlaardingen door het leven van de jonge kunstenaar in spe, Johan Barthold Jongkind. Hoe zag zijn leven in Vlaardingen er uit in zijn jonge jaren?

Tijdens deze wandelroute ontdekt u plekken van betekenis in de jeugd van kunstenaar Johan Barthold Jongkind. Zo ziet u de locaties waar de kunstenaar heeft gewoond, inspiratie opdeed voor zijn schilderijen en stond te schetsen. En passant pikt u leuke weetjes van de historie van Vlaardingen als havenstad op. 

Maak mee waar het prille begin van de carrière in de kunst voor deze kunstschilder en leermeester van de impressionisten ontstond. Volgens de grote impressionisten zoals Monet, Manet en Sisley zelf was Jongkind een grote inspiratie en leerde hij ze anders kijken. 

Geniet van de verrassingen onderweg en wie weet inspireren de havens en het waterrijke gebied van Vlaardingen u ook om anders te kijken!

​​

NB: Dit is een preview. Aan deze digitale route wordt nog gewerkt!!!

Deze wandelroute kunt u uitbreiden met:

Een bezoek aan Museum Vlaardingen voor meer historie over Vlaardingen.

 

Of volg het leven van Jongkind verder door en maak er een volledige dagtocht van met de wandelroute, fietstocht of een vaartocht via de polders van Midden- Delfland naar Maassluis. 

bottom of page