DONEREN

HELP MEE !

&

STIMULEER

KUNST

Beleving

Inspirerend uitje tijdens corona?
 
Ga op pad met de
Jongkind Inspiratiebox

Voor slechts 29,50 euro excl verzendkosten

arrow&v

Bedankt voor je bestelling! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor de verdere afwikkeling en verzending!

verkoop teekenkist Jongkind.jpg

OF Doneer op Rek. nr:

STICHTING THE ART FOUNDATION

NL25INGB0006331342

Met elke bijdrage, groot of klein, geeft u een impuls aan het stumuleren, promoten en ontwikkelen van kunst. U bepaalt zelf het bedrag en de periode, of het nu gaat om het schenken van kunst, een legaat of erfstelling in uw testament of uw eigen fonds op naam.

Zijn jullie een ANBI stichting?


Ja, Stichting The Art Foundation is een ANBI stichting.
Hoe werkt dat met de belastingaftrek bij giften?


Het beste is de laatste situatie op de website van de belastingdienst na te lezen voor de meest accurate en up to date informatie. Zij stellen anno 2020: Geeft u wel eens geld of goederen aan een goed doel of een instelling? Of doet u vrijwilligerswerk, maar krijgt u geen vergoeding voor uw kosten hiervan? Of hoeft u geen vergoeding? Dan doet u een gift. U kunt hier misschien aftrek voor krijgen in uw aangifte inkomstenbelasting. Of u een gift mag aftrekken hangt af van de instelling waaraan u de gift doet en op welke manier u de gift doet. Onder voorwaarden mag u giften aftrekken van uw inkomstenbelasting als u de gift doet aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI) of een culturele ANBI een vereniging. U kunt de gift doen als periodieke gift:
U hebt dan vast laten leggen dat u jaarlijks een gift doet aan de instelling. U kunt een gewone gift doen:
U doet de gift eenmalig of hebt niet laten vastleggen dat u meerdere giften aan de instelling gaat geven. Uw gift moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om aftrek te kunnen krijgen. Daarnaast hangt hoeveel aftrek u krijgt af van het soort gift dat u geeft. Deze voorwaarden vindt u op de website van de belastingdienst onder 'periodieke en gewone giften'.
Worden jullie bestuurders beloont?


Nee, de bestuursleden zijn vrijwilligers die kunst en kunstenaars een warm hart toedragen. . Bestuursleden ontvangen hiervoor geen vergoeding.
Kan ik mijn donatie of schenking toewijzen aan een bepaald project?


Ja, u kunt bij uw donatie of nalatenschap aangeven of u de stichting en de projecten die wij initieren als geheel steunt, of dat uw geld besteed wordt specifiek voor een project of een doel welke wij helpen te realiseren.
Op welk rekening nummer kan ik mijn donatie doen?


U kunt een donatie doen aan Stichting The Art Foundation op rekening nummer : NL25INGB0006331342
Hoe doe ik een eenmalige schenking in geld?


U kunt een eenmalige donatie of schenking in geld doen. Of het nu een klein of groot bedrag is, u levert een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van kunst en cultuur. Alle schenkingen kunnen worden overgemaakt naar NL25INGB0006331342 ten name van Stichting The Art Fondation, KVK nummer 72700475.
Hoe kan ik een periodieke gift doen?


Als uw periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u deze aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en het goede doel. U kunt daarvoor onderstaande formulieren gebruiken. Gebruik het formulier ‘Periodieke gift in geld’ als u minimaal 5 jaar lang een gift in geld wilt doen aan de stichting The Art Foundation. Het formulier bevat een gedeelte voor uw administratie en een gedeelte voor de stichting. Periodieke gift automatisch overmaken? Wenst u dat uw periodieke gift in geld automatisch naar het goede doel wordt overgemaakt? Dan kunt u het formulier ‘Betalingsvolmacht’ gebruiken. Als u het formulier helemaal invult en naar Stichting The Art Foundation verstuurt, geeft u de stichting toestemming om de gift automatisch van uw rekening af te schrijven.Bij een schenking die is vastgelegd in een periodieke overeenkomst moeten de volgende gegevens vermeld worden: Naam van de instelling: Stichting The Art Foundation. RSIN nummer: 859203645 Het transactienummer hoeft niet ingevuld te worden. Als alles is ingevuld, kunt u uw gedeelte van de volmacht voor uw eigen administratie bewaren.